Organizarea unei inmormantari poate fi un proces coplesitor si stresant care poate devasta pe oricine.

Prin urmare, pentru a usura acest intreg proces te invitam sa descoperi care sunt pasii care trebuie sa-i parcurgi pentru a organiza o inmormantare ca la carte, fara sa te stresezi prea mult din cauza lucrurilor pe care le ai de facut.

Deci …care sunt pasii pentru organizarea unei inmormantari?

Afla daca au fost facute aranjamente anterioare

Poate ca persoana decedata s-a pregatit pentru acest moment nefast. Poate ca si-a cumparat un loc de veci sau poate ca are o asigurare care acopera inmormantarea.

Date fiind aceste detalii este recomandat sa analizezi foarte bine intreaga situatie si sa identifici aranjamentele facute de persoana decedata.

Astfel, daca de exemplu persoana decedata a facut un contract cu o companie de pompe funebre sau a dat un avans in acest sens incearca sa iei legatura cu reprezentantii firmei de servicii funerare, sa-i informezi despre deces si sa vezi ce e de facut mai departe.

Aduna cat mai multe informatii despre persoana decedata

Vorbeste cu rudele apropiate cu scopul de a aduna cat mai multe detalii despre persoana decedata.

Iata cateva din informatiile de care trebuie sa tii cont: data nasterii si data mortii, informatii despre sot sau despre sotie, copii si nepoti, preferinte legate de inmormantare, traditii care ar trebui respectate si orice alte detalii de care ar trebui sa tii cont.

Tine cont ca la inmormantare se va discuta foarte mult despre persoana decedata iar tu va trebui sa ai cat mai multe informatii despre aceasta. Poti chiar sa iti pregatesti un mic discurs.

Alege o companie de pompe funebre

In masura in care persoana decedata nu a luat legatura inainte sa moara cu o firma de pompe funebre incearca sa identifici cateva companii care sunt capabile sa-ti puna la dispozitie serviciile funerare de care ai nevoie.

Poti solicita cateva recomandari prietenilor astfel incat alegerea pe care o faci sa fie una cat mai buna. Trebuie sa optezi pentru o companie de pompe funebre care sa se potriveasca cu nevoile tale.

Discuta cu reprezentantii companiilor pe care ai decis sa le contactezi si pune-le toate intrebarile necesare pentru a fi convins ca alegerea pe care urmeaza sa o faci este una avantajoasa.

Nu uita… o buna parte din lucrurile care trebuie facute in momentul in care organizezi o inmormantare vor fi lasate pe mana firmei selectate, prin urmare vom repeta din nou ca trebuie sa fii convins ca ai facut alegerea potrivita.

Decide ce tip de inmormantare trebuie sa organizezi

Exista mai multe tipuri de inmormantari si trebuie sa decizi care este cea mai potrivita pentru persoana draga din viata ta.

Poti opta pentru incinerare sau pentru o inmormantare clasica.

Trebuie sa te interesezi care sunt costurile pe care fiecare tip de inmormantare le implica si impreuna cu familia sa iei decizia corecta.

Alege un sicriu sau un vas pentru incinarare

Firma de servicii funerare cu care vei colabora iti va oferi posibilitatea de a alege, in functie de caz, intre un sicriu sau un vas special conceput pentru a depozita cenusa dupa incinerare.

De asemenea, nu este obligatoriu sa cumperi sicriul sau vasul de incinerare de la aceeasi companie.

La ora actuala exista o multime de magazine specializate care comercializeaza produse din aceasta categorie.

Alege un loc de veci

Daca ai optat pentru o inmormantare clasica atunci locul de veci este absolut esential. Ideal ar fi ca acesta sa fie situat in cel mai apropiat cimitir. Bineinteles, daca cumva persoana decedata a avut preferinte in acest sens atunci iti recomandam sa le respecti.

Tine minte ca ori de cate ori vei vrea sa te reconectezi cu persoana draga vei putea merge in acel loc.

De asemenea, gandeste-te ca locul de veci este un loc cu o incarcatura emotionala foarte mare si totodata se va numara printre putinele locuri in care te vei putea simti aproape de persoana care a trecut in nefiinta.

Acorda atentie detaliilor

Detaliile precum masa servita dupa inmormantare sau slujba care se va organiza in ziua inmormantarii trebuie sa fie organizate pana la cele mai mici detalii.

Totodata, trebuie sa iei in calcul care este imbracamintea cu care persoana draga va fi inmormantata dar si bijuteriile pe care aceasta le va purta.

Toate aceste decizii trebuie sa le iei in functie de mai multe criterii, prin urmare sa recomanda sa nu faci alegeri pe graba. Acorda-ti timpul necesar pentru ca sa-i oferi persoanei decedate imbracamintea si accesoriile care o cinstesc.

Fa o lista cu persoanele pe care vrei sa le informezi cu privire la tragicul eveniment

Un deces este un eveniment tragic iar persoanele importante din viata celui sau celei care a trecut in nefiinta trebuie sa fie informate.

Pentru a te asigura ca ai anuntat toate persoanele, iti recomandam sa concepi o mica lista pe care sa notezi in prima faza membri familei familei, apoi rudele si ulterior persoanele care au facut parte din viata persoanei care a murit.

O lista te va ajuta sa iei legatura cu toate persoane care consideri ca si-ar dori sa-si ia un ultim ramas bun de la persoana decedata.

Ziua inmormantarii este cea mai importanta

Ziua inmormantarii este cu siguranta cea mai importanta. Chiar daca vei avea langa tine persoane dragi, durerea pe care o vei simti poate fi coplesitoare. Daca te simti prea afectat pentru a conduce sau pentru a lua decizii importante iti recomandam sa incerci sa te bazezi pe cei apropiati.

Astfel, poti ruga pe altcineva sa se ocupe de o parte din problemele organizatorice, iar tu sa-ti acorzi mai mult timp pentru a-ti lua ramas bun de la persoana care tocmai a decedat.

Cuvant final…

Procesul de planificare a unei inmormantari incepe din pacate imediat ce persoana draga a trecut in nefiinta. Astfel trebui sa-ti gasesti puterea necesara pentru a te ocupa de organizarea nefericitului eveniment.

Bineinteles, daca consideri de la bun inceput ca nu ai starea necesara pentru a te ocupa de acest proces, iti recomandam dupa cum am spus anterior, sa iei legatura cu o persoana pe care te poti baza si sa lasi toate lucrurile in seama acesteia.

Bineinteles, daca alegi serviciile noastre funerare, iti vom oferi tot suportul de care ai nevoie pentru a organiza intreaga inmormantare. Trebuie doar sa ne transmiti lucrurile de care ai nevoie si vom face tot posibilul ca intreg procesul sa decurga exact cum iti doresti.