In contextul nostru, incinerarea este un proces de ardere a corpului unei persoane care a decedat. Acesta este realizat prin expunerea la foc deschis, intr-un cuptor special.

Procesul de incinerare are o durata de 2 – 4 ore iar la final familia va primi o urna cu cenusa rezultata din acest proces.

Ce este o urna de incinerare?

O urna de incinerare este un vas in care se va pastra cenusa persoanei decedate. De asemenea, cenusa poate fi pastrata si intr-o cutie simpla sau personalizata.

Daca vrei ceva mai special atunci poti sa depozitezi cenusa persoanei decedate intr-o urna din ceramica sau una din lemn. De asemenea, poti chiar sa cumperi o urna personalizata de un profesionist in domeniu.

Unele dintre cele mai populare urne sunt cele fabricate din lemn. Cu cat urna de incinerare este mai frumoasa si mai interesanta pentru tine, cu atat te vei simti mai sigur/a pe alegerea facuta. Este pana la urma un gest simbolic pentru persoana care tocmai a trecut in nefiinta.

Nu trebuie neaparat sa cumperi o urna de la o companie de servicii funerare

Nu e obligatoriu sa cumperi o urna de incinerare de la o companie de servicii funerare. Poti sa-ti comanzi una sau sa folosesti un vas care sa-l personalizezi asa cum doresti. Important este ca recipientul ales sa se ridice la inaltimea asteptarilor tale. Cenusa persoanei decedate este legatura care iti va ramane dupa ce persoana draga trece in nefiinta, prin urmare este bine sa alegi o urna care sa-ti aduca aminte cu drag de persoana decedata

Dimensiunea conteaza atunci cand vorbim de urne de incinerare

Dimensiunea urnei este foarte importanta. Este esential ca aceasta sa fie cat mai incapatoare astfel incat sa nu ai emotii in ziua incinerarii.

Urna de incinerare este un produs cu care vei ramane pe viata, prin urmare este important ca acesta sa aiba dimensiuni potrivite astfel incat sa iasa in evidenta si sa incapa cenusa fara probleme.

Recomandam achizitionarea urnei inainte de incinerare!

Vei avea parte de liniste stiind ca ai rezolvat acest aspect si ca cenusa persoanei dragi va fi depozitata intr-o urna care va fi pe placul tau.

Este important sa stii ca urna de incinerare se poate personaliza dupa preferintele tale sau in functie de gusturile persoanei decedate.

Design-ul urnei este important

Daca vrei sa faci o alegere potrivita design-ul este un aspect pe care trebuie sa il iei in calcul. Urna de incinerare trebuie sa fie de calitate iar design-ul acesteia trebuie sa fie unul atent selectat. Aceste urne se pot pastra chiar si acasa, prin urmare se recomanda sa aiba un aspect cat mai armonios. Poti alege o urna de incinerare care are imprimeuri complexe sau una cu design minimalist, alegerea iti apartine in totalitate.

Daca optezi pentru incinerarea persoanei decedate tine minte ca urna este la fel ca un sicriu si trebuie sa fie aleasa cu multa atentie astfel incat sa celebreze viata traita pe pamant de persoana decedata si sa ii aduca respectul care il merita.