Un sicriu este produsul cel mai scump de pe lista atunci cand planifici o inmormantare. Trebuie sa cunosti toate detaliile astfel incat sa poti face o alegere potrivita.

Ce este un sicriu?

Sicriul reprezinta produsul care va fi folosit pentru a pastra trupul unei persoane decedate.

Cand ai nevoie de un sicriu?

Ei bine, atunci cand o persoana trece in nefiinta si trebuie sa fie inmormantata, cimitirile solicita ca trupul sa fie depus intr-un sicriu.

Dimensiunea sicriului conteaza

Dimensiunea sicriului conteaza foarte mult, exista produse mici dar si sicrie mari in care poti sa iti imormantezi persoana draga.

Ca sa poti face o alegere mai usoara trebuie sa stii care este inaltimea si greutatea persoanei decedate.

De unde poti cumpara un sicriu?

Indicat ar fi ca sa cumperi un sicriu direct de la firma care-ti ofera servicii funerare. Aici vei gasi produse calitative si frumoase care se vor ridica la inaltimea asteptarilor tale.

Cum alegi un sicriu?

Alegerea unui sicriu este unul dintre cei mai importanti pasi in procesul de organizare al unei ceremonii de inmormantare. Este foarte important sa cunosti cateva caracteristici esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand te afli intr-o asemenea situatie.

Culoarea sicriului este un aspect de care trebuie sa tii cont. Daca stii care sunt preferintele decedatului in materie de culori atunci este recomandat sa tii cont de dorinta acestuia.

Materialul din care este realizat este de cele mai multe ori influentat de bugetul fiecaruia. Poti alege un sicriu din lemn de esenta moale sau poti alege un scriu din lemn de esenta tare. Totul depinde de suma pe care doresti sa o investesti in sicriu.

Modelul sicriului este foarte important. Exista sicrie cu modele florale, cu modele geometrice sau cu modele religioase care sunt prezente atat pe cutie cat si pe capac.

Accesoriile sicriului sunt de asemenea importante. Daca vrei sa ai parte de un produs calitativ este recomandat sa optezi pentru un sicriu echipat complet care presupune atat accesorii de interior cat si de exterior.

Printre elementele care alcatuiesc un sicriu complet echipat se numara: capitonajul capacului, lenjerie alba, o perna, manere, cruce din lemn, o panza care se aseaza pe chipul decedatului, crucifixul capacului si nu in ultimul rand suruburi decorative.

In general, firmele de pompe funebre sunt cele care comercializeaza sicrie care sunt complet echipate.

Acestea ofera pachete de servicii care includ si sicriu echipat cu toate accesoriile obligatorii si care la cerere mai pot fi accesorizate cu cele optionale.