In momentul in care alegi o piatra funerara trebuie sa iei in calcul foarte multe aspecte. Mai intai de toate trebuie sa te gandesti din ce material vrei sa fie realizata piatra si ce inscriptii iti doresti sa fie aplicate pe ea. De asemenea nu trebuie sa omiti bugetul alocat.

Costul unei pietre funerare poate varia in functie de complexitate. Inainte de a face o alegere trebuie sa compari preturile care sunt prezente pe piata. Poti chiar discuta cu reprezentantii anumitor companii care iti vor oferi toate informatiile de care ai nevoie astfel incat sa iei o decizie buna.

Cum sa alegi design-ul pietrei funerare

Design-ul pietrei funerare este foarte important. Poti opta pentru fel de fel de sculpturi, desene sau mesaje in versuri. Este foarte important ca pietrele funerare sa se poata accesoriza cu placi comemorative, felinare sau vaze pentru flori.

Materialele din care se realizeaza piatra funerara

Marmura

In cimitirele vechi din tara noastra se gasesc monumente funerare foarte vechi care au fost realizate din marmura. In cazul in care vrei sa ai parte de calitate superioara atunci marmura poate fi un material foarte bun.

Avantajele pietrei funerare din marmura:

  • Pretul este accesibil
  • Poate contine sculpturi pronuntate
  • Pe piata sunt prezente sute de modele
  • Marmura este calitativa si rezista perfect de-a lungul timpului

Granit

Pietrele funerare din granit s-au construit inca din antichitate. O piatra funerara din granit este foarte durabila. Aceasta da dovada de rezistenta in orice situatie si se va comporta cu bine odata cu trecerea timpului sau indiferent de factorii de mediu la care este expusa. In plus, piatra funerara din granit este mult mai usor de curatat fata de cea din marmura.

Avantajele pietrei funerare din granit:

  • Este mult mai rezistenta in fata intemperiilor fata de cele realizate din marmura
  • Are un luciu desavarsit care se pastreaza de-a lungul timpului
  • Se poate curata foarte usor
  • Poate fi gasita intr-o gama variata de culori.

Procesul de alegere a unei pietre funerare nu este deloc usor. Oamenii pe umeri carora cade aceasta povara trebuie sa stie cum sa ia o decizie buna. Atat modul in care arata piatra funerara cat si textul inscriptionat pe ea este foarte important. Ca rezultatele sa fie cele dorite trebuie sa stii mai intai cum vrei sa arate piatra funerara si care este bugetul pe care esti dispus sa il investesti.

In masura in care ai nevoie de suport din partea unei firme de servicii funerare pe raza orasului Cluj-Napoca iti stam la dispozitie.

Contateaza-ne acum la 0739 590 600.