Atunci cand o persoana moare acasa este normal ca in clipa imediat urmatoare sa chemi doctorul/ambulanta!

Ce faci atunci cand o persoana bolnava moare acasa

Atunci cand o persoana bolnava moare acasa cel mai bine este sa anunti medicul responsabil sau sa il suni pe cel mai apropiat medic. Acesta trebuie sa confirme cauza decesului.

In plus trebuie sa poata elibera un certificat de deces si iti poate oferi anumite sfaturi cu privire la ceea ce urmeaza sa faci mai departe.

Ce faci atunci cand o persoana moare acasa pe neasteptate

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa suni la 112 sau sa suni la politie sau la salvare. Daca moartea a aparut pe neasteptate atunci trebuie sa stii ca nu vei primi imediat documentatia de care ai nevoie, deoarece sunt necesare cateva investigatii.

Toate aceste procese pot intarzia procesul funerar deoarece exista cateva etape prin care trebuie sa treci pentru a primi un certificat de deces din partea organelor competente.

Ce e de facut mai departe

Atunci cand cineva moare si cauza decesului a fost stabilita trebuie sa inregistrezi decesul. In functie de tara in care te afli exista o anumita perioada de timp in care poti inregistra decesul unei persoane.

Apeleaza la o firma de servicii funerare

In aceste momente atat de dureroase cel mai bine este sa apelezi la o companie specializata in organizarea unei inmormantari.

Astfel vei beneficia de consultanta de care ai nevoie si toate detaliile pe care un proces funerar le presupune nu vor mai reprezenta pentru tine o bataie de cap. Este mult mai usor sa iei doar deciziile care sunt cu adevarat importante decat sa te ocupi personal de tot ce tine de decesul unei persoane.

Moartea unei persoane din familie este un proces destul de dureros. Pe langa durerea in sine, care poate fi destul de coplesitoare vei mai avea multe alte aspecte de clarificat. Ai nevoie langa tine de o echipa de profesionisti care sa te ajute sa organizezi o inmormantare demna si care sa urmeze toate obiceiurile crestine.

Daca te ocupi singur/a exista o mare sansa sa omiti foarte mult aspecte mai ales ca va fi un moment cu o mare incarcare emotionala. Astfel este mult mai bine sa apelezi la o companie specializata in evenimente funerare.