Planificarea unei inmormantari implica o responsabilitate pe care trebuie sa o indeplinesti in momentul in care o persoana draga trece in nefiinta. Marea majoritate a oamenilor nu au mai planificat o inmormantare prin urmare nu stiu la ce sa se astepte.
Asadar, pentru a simplifica putin acest intreg proces, am pus cap la cap cativa pasi pe care ar trebui sa-i urmezi atunci cand ai de organizat o inmormantare.
In momentul in care treci printr-o astfel de experienta trebuie sa faci cele mai bune alegeri iar contactarea unei firme de servicii funerare este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci.
Astfel, o companie specializata se poate ocupa o multime de lucruri printre care se numara:
– actele de inmormantare (buletinul raposatului, actul medical eliberat de spital al decedatului, certificatul de nastere sau copia acestuia dar si talonul de pensie);
– pregatirea articolelor vestimentare cu care va fi imbracat decedatul;
– locul in care vi fi ingropata persoana;
– anuntarea preotului in legatura cu decesul in vederea efectuarii slujbei de inmormantare;
– demersurile care duc la obtinerea ajutorului de inmormantare din partea statului roman;
Priveghiul este un alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere. In timpul priveghiului se pot aprinde lumanari, se ofera pomana, se spun rugaciuni si se discuta foarte mult.
Ziua inmormantarii este foarte complexa. Toate procedurile pe care trebuie sa le respecti sunt destul de greoaie si te vor epuiza. Pana la urma chiar daca alegi ca colaborezi cu o companie de servicii funerare tot trebuie sa stii fiecare pas. Daca nu vei avea grija ca toti pasii sa se indeplineasca atunci nu are cine sa faca asta in locul tau. Pana la urma tu ar trebui sa stii cel mai bine cum vrei sa fie organizat intregul eveniment funerar.
Un alt aspect important in cadrul unei inmormantari sunt coroanele. Acestea se aseaza peste mormantul in care persoana este ingropata. Florile simbolizeaza frumusetea si puritatea raiului, definind astfel locul in care se doreste ca sufletul celui decedat sa ajunga.
Dupa inmormantare trebuie sa mai organizezi si parastasul, eveniment de care trebuie sa te ocupi personal pana la cele mai mici detalii.
In general, parastasul se organizeaza astfel:
– La 3 zile dupa deces;
– La 9 zile dupa deces;
– La 40 de zile dupa deces;
– La 3, 6, si 9 luni dupa deces;
– La un an dupa deces;
– In fiecare an pana la 7 ani de la deces;
Speram ca toate detaliile mentionate te vor ajuta la organizarea nefericitului eveniment. In masura in care te afli in cautarea unor servicii funerare profesionale ne poti contacta la 0739 590 600!