Cu ajutorul serviciilor funerare putem avea parte de un eveniment care sa aduca cinste unei persoane care tocmai a decedat. Desi acest lucru este foarte limitat atunci cand persoana draga a murit in urma infectiei cu coronavirus tot trebuie sa gasesti o modalitate prin care sa ii poti pregati un moment de reculegere.

Acestea fiind spuse, te invitam sa descoperi care sunt modalitatile prin care iti poti onora persoana mult iubita:

Conferinta video

Conferintele video au ajuns sa fie o normalitate in aceasta perioada. Daca vrei sa iti vezi familia si sa puteti discuta deschis despre cele petrecute puteti oricand organiza o intalnire in mediul online. Intr-o video conferinta veti putea depana amintirile avute cu persoana decedata, puteti plange sau va puteti incuraja reciproc. Este un moment nefericit in care ai nevoie de sprijinul familiei.

Practica o activitate favorita a persoanei decedate

O alta modalitate prin care iti poti aminti de persoana draga este sa practici una dintre activitatile pe care le aprecia. O poti face individual sau mai poti lua cu tine un prieten. Asta poate insemna o plimbare cu bicicleta in parc, sa pregatesti mancarea preferata sau sa te uiti la filmul preferat. O activitate pe care stii ca o facea cu drag te va aduce mai aproape de el/ea si te vei simti mult mai implinit.

Viziteaza-i locurile favorite

In mod sigur ai o multime de amintiri cu persoana decedata. De exemplu, locurile favorite din parc sau magazinul la care mergeati impreuna. Poate ca la inceput iti va fi greu sa mergi in acele locuri dar pe masura ce timpul trece o sa le privesti altfel. Oricand iti va fi dor de persoana decedata poti sa revizitezi locurile care iti aduc aminte de aceasta.

Posteaza fotografii sau video online

O modalitate minunata dar si o onoare fata de persoana care nu mai este langa tine este aceea de a posta fotografii sau filmulete pe Facebook sau Instagram. Poti chiar sa creezi un grup doar cu membri familiei si acolo sa postezi toate fotografiile pe care le ai alaturi de persoana care nu mai este printre voi.

Doneaza

Daca persoana decedata facea parte dintr-un grup de caritate sau ii placea sa doneze din cand in cand atunci ii poti prelua obiceiurile. Doneaza ori de cate ori poti si vei vedea ca te vei simti mult mai bine stiind ca ai contribuit la fericirea unei persoane necunoscute.

Programeaza intr-o alta zi evenimentul funerar

Distantarea sociala te va impiedica sa ii organizezi persoanei decedate un proces funerar normal. Faptul ca nu poti fi alaturi de intreaga familie sau de prieteni este destul de greu. Daca chiar iti doresti sa pregatesti ceva pentru persoana draga din viata ta atunci poti reprograma o intalnire cu prietenii si familia. In cadrul acestei intalniri ii veti putea aduce un omagiu persoanei care nu se mai afla printre voi.

Chiar daca trecem prin vremuri grele, serviciile noastre sunt adaptate acestei perioade, prin urmare putem pune la dispozitie servicii de transport funerar inclusiv pentru persoanele care au decedat in urma infectiei cu COVID-19.

Pentru a afla mai multe detalii ne puteti contacta la 0739590600.