O persoana cunoscuta tocmai a trecut in nefiinta? Daca nu poti ajunge la inmormantare atunci trebuie sa te documentezi cu privire la ceea ce ar trebui sa faci.

In cele de mai jos vei invata ce ai de facut in cazul in care nu vei putea ajunge la inmormantarea unei persoane dragi si cum ar trebui sa discuti cu rudele apropiate.

Iata ce ai de facut

  • Anunta familia persoanei decedate ca nu vei putea ajunge la inmormantare

  • Anunta-i intr-un mod cat mai protocolar. Este recomandat sa ii anunti printr-un email sau un printr-un mesaj

  • Evita sa suni persoanele indurerate

  • Trimite la priveghi niste flori sau trimite rudelor o anumita suma de bani

  • Le poti oferi ajutorul atunci cand ai timp liber

  • Fa-ti timp sa mergi macar la priveghi

Trimite un mesaj prin care iti exprimi condoleantele

Un lucru bun pe care il poti face este sa le trimiti persoanele indurate un mesaj prin care iti exprimi condoleantele. Demonstreaza-le ca le esti alaturi in aceste momente pline de durere.

Nu este recomandat ca in acest mesaj sa le comunici care este motivul pentru care nu poti ajunge la inmormantare. Pentru familia indoliata niciun motiv nu va fi plauzibil.

Trimite flori rudelor indurerate

Este un eveniment nefericit, prin urmare se recomanda sa-ti exprimi respectul. Daca nu poti ajunge cel mai indicat ar fi sa trimiti o coroana sau un buchet de flori.

Ofera-le ajutor

In acest moment rudele persoanei decedate au nevoie de tot ajutorul posibil. Chiar daca nu poti ajunge la nefericitul eveniment nu inseamna ca nu le poti da o mana de ajutor in perioada dinainte de inmormantare.

Evita sa contactezi telefonic familia indoliata

Cei care tocmai au pierdut o persoana importanta nu au timp sau dispozitia nececara sa stea la telefon. Astfel, este recomandat sa nu ii suni, dar poti in schimb sa le trimiti un mesaj.

Incearca sa participi la priveghi

Daca ai posibilitatea sa iti faci putin timp liber atunci nu ar strica sa mergi la priveghi. Cu siguranta rudele persoanei decedate vor aprecia acest gest. Daca te numeri printre cei apropiati familiei indoliate nu ar strica sa ii intrebi daca ii poti ajuta cu ceva. De exemplu, poti merge acasa la persoana decedata si ii poti ajuta sa faca curatenie sau alte pregatiri.

Cere-ti scuze ca vei lipsi de la inmormantare

Nu le comunica motivul pentru care nu poti participa la inmormantare. Cu siguranta nu are nicio importanta pentru ei. In aceasta situatie se recomanda sa le trimiti un mesaj prin care iti exprimi atat condoleantele cat si scuzele de rigoare.

Este recomandat sa trimiti rudelor persoanei decedate un mesaj frumos in care sa iti exprimi parerea de rau pentru pierderea suferita si in care sa le mentionezi ca pot conta pe tine daca au nevoie de ceva.