Pregatirea unei inmormantari te va tine mai ocupat mai mult decat iti poti da seama. Trebuie sa te implici in planificare, in aranjamente si in comunicarea cu persoanele apropiate.

Chiar daca nu stii care sunt tot pasii care trebuie parcursi dupa o inmormantare este bine sa te pui la curent cu toate detaliile. Acestea fiind spuse, iata cateva informatii referitoare la acest aspect:

Actele

In fiecare societate decesul implica o serie de acte. Daca un apropiat de-al tau tocmai a trecut in nefiinta atunci trebuie sa te ocupi personal de toate actele pe care decesul le implica. Dupa ce o persoana moare familia trebuie sa-si insuseasca toate responsabilitatile si sa se asigure ca tot ceea ce face este corect din punct de vedere legal.

Suferinta

Decesul dar si inmormantarea implica foarte multa durere. Este normal sa simti ca nu te poti concentra asupra a ceea ce faci si de cele mai multe ori durerea sa te copleseasca. Este o perioada extrem de dificila, fiind absolut firesc sa nu poti fi atent la toate detaliile. Pierderea unei persoane dragi este intotdeauna sfasietoare.

Impartirea proprietatilor si achitarea facturilor

In momentul in care o persoana trece in nefiinta trebuie sa te astepti ca proprietatile acesteia sa fie impartite intre membri familiei. Daca te numeri printre acestia atunci trebuie sa discuti cu persoanele implicate si sa luati cea mai buna decizie. Impartirea bunurilor implica foarte multe acte. Trebuie mai intai de toate sa vedeti daca decedatul are facturi restante pe care sa le achitati. Abia dupa ce se achita toate aceste facturi se vor putea face demersurile pentru actele de proprietate.

Pomelnicul

Dupa o inmormantare trebuie sa faci un pomelnic in memoria celui decedat. Prima pomana se face la 3 zile de la deces, a doua se face la 9 zile, si apoi la 40 de zile se face o noua pomana. Urmatoarele pomelnice se fac la trei, la sase si la noua luni. Apoi se fac o data pe an timp de 7 ani.

Decesul este un proces dureros care din pacate implica si o serie de aspecte de care trebuie sa tii cont. Daca iti doresti ca totul sa iasa perfect atunci trebuie sa te ocupi de toate aceste proceduri cat de repede posibil. Doar asa vei reusi sa organizezi un eveniment demn de memoria persoanei dragi tie.

Trebuie sa cunosti toti pasii ce urmeaza sa ii parcurgi. Nu este deloc usor sa treci printr-un astfel de eveniment, prin urmare daca ai nevoie de ajutor o firma de pompe funebre poate fi de cele mai multe ori solutia potrivita