O inmormantare este un eveniment dramatic care are nevoie de toata atentia ta. Poate ca in trecut procesul funerar era destul de simplu dar, in prezent oamenii trebuie sa organizeze acest eveniment nefericit pana la cele mai mici detalii. Alegerea sicriului este un aspect important si trebuie sa fie tratat ca atare.

Ce reprezinta sicriul?

Scriul este conform traditiei, unul dintre cele mai importante detalii din cadrul unui eveniment funerar. Acesta este considerat inca din antichitate casa persoanei decedate.

Exista numeroase tipuri, materiale si culori atunci cand vine vorba de un sicriu.

Criterii de alegere ale unui sicriu

Materialul din care este fabricat

Lemnul este materialul cel mai des folosit pentru realizarea sicrielor. Bradul, stejarul, fagul, nucul, teiul sau plopul sunt doar cateva optiuni pentru fabricarea sicrielor.

Mai sunt si cateva persoane care opteaza pentru materiale mai speciale atunci cand doresc realizarea unui sicriu mai calitativ. Metalul este o optiune perfecta in cazul in care vrei sa ai parte de un sicriu cu totul deosebit. Mai exista si posibilitatea confectionarii sicriului din alama sau otel.

Modelul

Cele mai multe persoane aleg forma sicriului dreptunghiulara. Pe piata mai exista si sicrie cu o forma mai speciala precum hexagonale sau octogonale.

Culoarea sicriului

Acest detaliu tine mai mult de preferinte. Cele mai multe persoane aleg nuantele inchise dar sunt si exceptii in care sunt alese sicriele albe, acestea fiind in general dedicate persoanelor necasatorite sau in cazul copiilor. Mahonul este o culoare clasica dar se pot alege si culori in degrade, bej sau chiar nuante mai deschise.

Pretul sicriului

Pretul este un alt element important. Nu toata lumea isi permite sa achite sume mari de bani atunci cand vine vorba de un sicriu. In aceste cazuri exista si solutii, poti oricand lua legatura cu o companie de servicii funerare care sa iti prezinte o oferta in acest sens.

Elementele care sunt incluse in design-ul sicriului

Este foarte important sa stii ca toate sicriele sunt capitonate. In plus, in pretul lor este inclusa si perna pe care este asezat capul defunctului. Acesta este asezat pe o lenjerie alba, noua. Peste fata lui se va aseza o panza care face parte din aceesoriile regasite la un sicriu. Daca doresti sa personalizezi sicriul atunci poti discuta cu firma de servicii funerare pentru a beneficia de produsul pe care il doresti.

Atunci cand conduci pe cineva pe ultimul drum iti vei da seama ca sicriul este o problema de care trebuie sa te ocupi personal. Este recomandat sa faci o alegere buna astfel incat persoana decedata sa aiba parte pe ultimul drum de un produs calitativ care ar putea sa o multumeasca.