Marea majoritate a oamenilor nu se gandesc absolut deloc la procesul funerar si din aceasta cauza trec in nefiinta fara sa lase ceva pregatit. Este foarte greu pentru persoana care trebuie sa se ocupe de aceasta sarcina sa isi dea seama ce alegeri trebuie sa faca.

Daca nu vrei ca acesta sa fie si cazul tau trebuie sa te gandesti din timp la tot ce este de facut. In randurile de mai jos vei descoperi cele mai interesante lucruri despre procesele funerare.

Iata care sunt detaliile despre evenimentele funerare pe care ar trebui sa le stii:

Poti avea parte de un proces funerar chiar daca alegi crematoriul

Foarte multe persoane considera ca atunci cand aleg crematoriul in detrimentul inmormantarii clasice nu vor mai avea parte de un proces funerar realizat asa cum crestinismul prevede. Toate acele proceduri vor fi respectate si cu siguranta rezultatul va fi unul care sa te reprezinte. Oamenii isi vor aduce aminte de tine cu drag si vor putea discuta despre tine.

Nu trebuie sa fii imbalsamat

Poate ca acest lucru te va surprinde dar nu trebuie sa fii imbalsamat. Daca nu iti doresti asta atunci trebuie sa stii ca nu esti obligat sa o faci. Poti alege sa nu fii imbalsamat sau poti alege ca imbalsamarea sa fie facuta cu o substanta eco. Pana la urma aceasta este alegerea ta si daca o comunici din timp va trebui sa fie respectata intocmai.

Poti compara oricand preturile serviciilor funerare

Pe piata exista foarte multe companii de servicii funerare si este absolut normal ca preturile acestora sa difere. Avand in vedere ca toate aceste companii sunt prezente pe internet iti va fi mult mai usor sa le verifici preturile. In acest mod vei putea lua o decizie care sa te avantajeze. Cu siguranta ai un anumit buget in care trebuie sa te incadrezi si este recomandat sa faci toate aceste verificari inainte.

Un sicriu este diferit fata de un cavou

Trebuie sa stii sa faci diferenta dintre cele doua inca de la inceput. Un sicriu si un cavou sunt complet diferite. Un cavou are sase locuri in timp ce, un sicriu are doar un loc. Daca vrei sa dai dovada de mai multa eleganta si daca vrei sa ai un loc frumos si elegant atunci cel mai bine ar fi sa optezi drect pentru un cavou, acesta reprezentand in mod clar o investitie pe termen lung.

Moartea este un fenomen natural de care nu ar trebui sa ne speriem. Fie ca alegi incinerarea, ca doresti sa ti se doneze organele sau ca doresti o inmormantare simpla trebuie sa alegi ce este mai convenabil pentru tine. Informeaza-te din mai multe surse si ia cea mai buna decizie.

Un proces funerar trebuie sa fie planificat din timp. Lasa intregul eveniment organizat pas cu pas si cu siguranta totul va fi respectat ca atare. Persoanele dragi din viata ta vor fi mult prea coplesite in acea zi si cu siguranta nu isi vor mai aminti dorintele tale. Din acest motiv este recomandat sa lasi tu totul in ordine.