Moartea este un eveniment inevitabil, prin urmare este recomandat ca de la o anumita varsta sa incepi sa iti pregatesti familia pentru acest moment.

Exista chiar si cativa pasi pe care daca ii vei parcurge inainte ca evenimentul nefericit sa aiba loc, familia ta nu va mai trebui sa-i parcurga.

Pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru ca familia ta sa scape de cateva griji atunci cand treci in nefiinta

Fa-ti un testament

Testamentul este o etapa pe care trebuie sa o parcurgi singur. Daca vrei sa iti pregatesti familia pentru momentul mortii tale si daca vrei sa ai totul cat mai bine pus la punct testamentul este un pas important. Cu ajutorul acestuia vei putea imparti bunurile tale persoanelor dragi.

Toate bunurile materiale pe care le ai trebuie sa se imparta intre cei apropiati exact asa cum iti doresti deoarece tu stii cel mai bine cine ar putea avea grija de afacerea ta sau de casa ta.

Fa-ti asigurare de viata

Asigurarea de viata iti va ajuta rudele sa se ocupe mai usor de tot ce implica procesul funerar. Astfel, aceasta suma de bani poate fi utilizata pentru a achita anumite facturi care tin de procesul funerar.

Lasa o lista cu ultimele tale dorinte

Fa o lista cu toate dorintele la care vrei sa aiba acces persoanele apropiate tie si membri familiei. Poti oferi detalii cat mai specifice despre modul in care vrei sa se desfasoare procesul funerar sau alte lucruri care vrei sa fie facute de cei dragi dupa ce treci in nefiinta.

Aranjeaza toata documentatia

A aranja din timp toata documentatia este un fapt comun. A avea un testament sau a avea o asigurare de viata este de asemenea ceva normal. Asigura-te ca ai desemnat o persoana care sa poata avea acces la contul tau bancar atunci cand treci in nefiinta.

Verifica mai multe informatii despre beneficiarii tai

Atunci cand vrei sa iti lasi toate bunurile pe mana unei singure persoane trebuie sa stii cat mai multe despre aceasta. Poate ca este o ruda apropiata dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa faci cateva cercetari astfel incat sa descoperi mai multe detalii despre persoana care va primi tot ce ai economisit tu.

Din punct de vedere financiar, trebuie sa te ocupi de toate astea pentru ca totul sa fie pus in deplina ordine. Dar nu uita ca familia ta are nevoie si de o pregatire psihologica pentru tot ce va urma. Trecerea in nefiinta a unui membru din familie poate fi destul de traumatizanta pentru cei apropiati.

Incearca sa iti pregatesti persoanele din jur spunandu-le ceea ce urmeaza sa se petreaca si fa-i sa intelega ca moartea este un lucru absolut normal. Cu siguranta tot ce vei face din acest punct de vedere ii va ajuta sa treaca mai usor peste acest moment dureros.