O persoana draga tocmai a trecut in nefiinta si trebuie sa o incinerezi?
Este foarte normal sa te intrebi ce implica acest proces.
Ce se petrece inainte si dupa incinerare si cat timp dureaza?
Cu siguranta vrei sa stii daca cenusa pe care o primesti este cea a persoanei dragi tie.
Ce implica procesul de incinerare?
Procesul de incinerare inseamna arderea trupului unei persoane decedate la temperaturi foarte inalte pana cand este redus la cenusa.
Pasii procesului de incinerare
Primul pas si cel mai important este idenficarea persoanei decedate. Atunci cand ajungi intr-un crematoriu trebuie sa ai la tine toate documentele persoanei decedate astfel incat personalul angajat sa poata conduce un proces de identificare si sa inregistreze persoana intr-o baza de date.
Persoana decedata este introdusa intr-o camera in care incinerarea va avea loc. Corpul acestuia trebuie sa fie asezat intr-un sicriu inflamabil din lemn sau din carton iar la final cenusa rezultata va trece printr-un proces sa faramitare pentru ca partile cu granulatie mai mare sa fie inlaturate.
Procesul de incinerare poate avea o durata de maxim 3 ore, aceasta putand sa varieze in functie de dimensiunea si greutatea persoanei decedate. In masura in care se doreste, familia persoanei trecute in nefiinta poate sa asiste la acest proces.
La final, cenusa rezultata este depozitata intr-o urna si este inmanata familiei.
Care sunt documentele necesare pentru incinerare
Pentru procesul de incinerare sunt necesare urmatoarele documente:
-
Adeverinta de incinerare
-
Certificat de imbalsamare
-
Certificat de deces
-
Aviz sanitar de transport
Cum functioneaza procesul de incinerare?
Ce se intampla inainte ca incinerarea sa aiba loc?
Inainte ca incinerarea sa aiba loc, un angajat al crematoriului trebuie sa vorbeasca cu familia persoanei decedate si sa le explice acestora tot ce implica intregul proces. Daca familia se decide ca opteze pentru incinerare atunci trebuie sa se stabileasca o data si o ora exacta.
Familia persoanei decedate trebuie sa pregateasca toate actele necesare si sa le predea persoanei de contact de la crematoriu.
Ce se intampla dupa ce procesul de incinerare are loc?
Dupa ce procesul de incinerare are loc, cenusa persoanei decedate este depozitata intr-o urna si este inmanata familiei.
Urna in care va fi depozitata cenusa poate fi aleasa de membri familiei sau poate fi achizitionata din crematoriu.
Adevarul despre procesul de incinerare
Procesul de incinerare are foarte multe avantaje. Aceasta are un cost mult mai scazut fata de procesul de inhumare si nu mai presupune necesitatea unui loc de veci. Rapiditatea procesului este un alt plus pe care il detine spre deosebire de o slujba traditionala.
Pe langa toate astea vei putea pastra persoana decedata mai aproape de tine, deoarece vei putea aseza urna chiar in locuinta ta.
Procesul de incinerare nu este atat de groaznic pe cat crezi. Totul are loc intr-un mod profesional si poti chiar sa asisti la acest proces.
Daca totusi ai hotarat sa planifici o inmomrnatare traditionala pentru o persoana decedata, te invitam sa descoperi 3 greseli facute de cei care planifica un asemenea eveniment.