Cunosti o persoana care si-a pierdut viata in strainatate? In cazul acesta din pacate va trebui sa treci prin mai multe etape ca sa ii poti aduce trupul neinsufletit acasa.

Este foarte dureros momentul in care primesti aceasta veste, mai ales ca distanta face ca durerea sa fie si mai profunda. In cazul in care persoana apropiata a calatorit singura in strainatate atunci va trebui sa apelezi la serviciile unei companii de repatrieri persoane decedate.

Ce inseamna decesul intr-o tara straina?

Ultimele statistici realizate au demonstrat faptul ca in strainatate mor peste 2500 de persoane in fiecare an. Daca si tu treci printr-o situatia similara si o persoana draga tie a trecut in nefiinta atunci trebuie sa iei masurirapide. Pentru inceput trebuie sa stii ca sunt o multime de decizii de luat si sa realizezi foarte multe acte. Toate astea trebuie rezolvate in maxim 5 zile de la deces.

Repatrierea persoanei decedate se poate face si in lipsa unui membru al familiei dar pentru asta este necesara contractarea unei firme de servicii funerare. Cel mai potrivit este sa apelezi la o firma din Romania deoarece costul repatrierii este mult mai mic fata de costul care se solicitia de alte firme din tarile straine.

Este important sa stii ca intr-un asemenea caz trebuie sa se respecte prevederile legale din tara in care s-a produs decesul. Nu este obligatoriu, dar daca vrei poti inregistra decesul la Ambasada sau Consulatul Romaniei din tara respectiva, lucru care duce la eliberarea unui certificat de deces romanesc si a unui pasaport mortuar. Daca nu se realizeaza toate aceste acte in tara in carea avut loc decesul se vor elibera in Romania.

Repatrierea persoanelor decedate trebuie sa se faca doar cu masini omologate iar corpul neinsufletit trebuie sa fie transportat intr-un sicriu de zinc.

Unitatea medicala din strainatate trebuie sa intocmeasca certificatul constatator al decesului si certificatul de imbalsamare. Pe langa aceste doua acte mai sunt eliberate: un certificat de deces international, pasaportul mortuar si autorizatia pentru transport funerar.

O companie care se poate ocupa de repatrierea unei persoane decedate o va face doar in masini dotate cu sistem frigorific si alte dotari specifice. Soferii care conduc aceste masini trebuie sa fie extrem de atenti in trafic si sa se asigure ca persoana repatriata va ajunge in timp util in tara noastra.

Masina va lasa trupul neinsufletit direct la capela unde se va desfasura ceremonia inmormantarii. In tot acest timp aceasta companie trebuie sa comunice cu tine si iti spuna unde se afla si cat mai are pana la destinatia finala.

O alta cale prin care iti poti aduce persoana decedata in tara este calea aeriana. Desigur aceasta cale este mult mai costisitoare iar timpul de deplasare este putin mai mare deoarece sunt necesare mai multe acte.

In masura in care ai nevoie servicii profesionale de repatriere a unei persoane decedate, te invitam sa ne contactezi la numarul 0739 590 600. Servicii funerare NON-STOP.