Inmormantarea este un eveniment trist la care trebuie sa iti arati respectul fata de persoana decedata. Acest lucru poate fi facut atat prin comportament cat si prin modul in care te imbraci.

Nu poti veni la o inmormantare imbracat in culori vii care sa dea dovada de sfidare si de nepasare. Daca vrei sa demonstrezi ca iti pasa atunci trebuie sa respecti cateva reguli.

Inmormantarea este o ocazie in care trebuie sa arati ca tii la oamenii din viata ta si in mod sigur nu iti doresti ca sa iesi in evidenta cu o tinuta total nepotrivita.

Iata cateva sfaturi in ceea ce priveste felul in care este recomandat sa te imbraci la o inmormantare:

Ce trebuie sa poarte barbatii la o inmormantare

La o inmormantare barbatii ar trebui sa poarte un costum negru cu sosete inchise la culoare si pantofi. Foarte multe persoane aleg sa nu poarte cravata neagra la inmormantare daca nu sunt apropiate de persoana decedata. O cravata neagra poate purta un membru al familiei. In cazul in care vrei sa dai dovada de respect poti purta o cravata gri inchis sau albastru inchis.

Cu ce se imbraca femeile la inmormantare

Femeile trebuie sa poarte haine in culori inchise. Pot purta o bluza albastru inchis si un cardigan negru pe deasupra. Trebuie sa eviti hainele prea stramte sau fustele deasupra genunchilor. Renunta la tricouri colorate deoarece nu este recomandat sa atragi atentia asupra ta. Trebuie sa incerci sa te imbraci elegant si cat mai decent.

Stii de ce se poarta negru la inmormantari?

Ei bine, negru a fost culoarea de doliu a tarilor occidentale de foarte mult timp. Mai exact, inca din secolul al XIX-lea, atunci cand victorienii sustineau ca negru este culoarea care te priveaza de lumina. In acea perioada atat hainele cat si bijuteriile trebuiau sa fie negre.

Ce se poarta la inmormantarile din alte culturi?

Daca mergi la inmormantarea unei persoane dintr-o alta cultura s-ar putea sa ai dificultati. Inmormantarile evreiesti sau budiste sunt complet diferite fata de inmormantarile crestin-ortodoxe. Este recomandat sa pui cat mai multe intrebari si sa cauti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te asigura ca acorzi respectul cuvenit pentru acest eveniment.

De exemplu, la budisti oamenii poarta haine albe la inmormantari. Foarte multe tari au regulile lor pe care le respecta atunci cand vine vorba de inmormantari si daca nu esti familiarizat cu acestea iti va fi destul de greu sa te adaptezi.

Daca nu stii exact cum trebuie sa te prezinti la inmormantare si care sunt obiceiurile, cel mai bine ar fi sa intrebi membrii familiei in cauza. Cu siguranta acestia iti vor oferi toate informatiile. In mod sigur hainele in culori inchise se vor dovedi a fi cea mai buna solutie dar cel mai bine este sa obtii toate informatiile de care ai nevoie.

Pe final de articol dorim sa mentionam ca daca ai nevoie de mai multe detalii referitoare la organizarea unei inmormantari sau cau servicii funerare profesionale, compania noastra iti sta la dispozitie in regim NON-STOP.

Ne poti contacta la orice ora sunand la 0739 590 600!