Un mesaj de condoleante reprezinta o buna modalitate prin care iti poti oferi suportul persoanelor aflate in suferinta. Trimiterea unui mesaj de condoleante este in mod sigur un mijloc prin care poti sa aduci mai multa alinare familiei indurerate.

Bineinteles ca in acel mesaj poti sa iti oferi ajutorul sau poti sa povestesti cateva amintiri dragi pe care le-ai avut cu persoana decedata.

Daca nu stii cum sa scrii un mesaj de condoleante nu este problema deoarece acest articol te va invata cum trebuie sa te exprimi intr-o asemenea situatie.

Iata ce trebuie sa includa un mesaj de condoleante

Sa incepem!

Daca nu obisnuiesti sa scrii, un mesaj in care trebuie sa iti exprimi sentimentele va fi destul de dificil de redactat. Dar, urmand sfaturile noastre si cu putina rabdare vei putea sa concepi un mesaj frumos care sa transmita exact ceea ce-ti doresti.

Incepe cu “Draga”

Daca ii scrii unei familii indurerate atunci forma in care te adresezi trebuie sa exprime iubire, respect si apropiere.

Incepe prin a-ti aduce condoleantele

Urmeaza momentul in care trebuie sa transmiti ca iti pare rau pentru pierderea suferita. Poti sa iti transmiti condoleantele sub orice forma.

Fie alegi o varianta mai simpla precum un mesaj de genul “imi pare rau”, fie mergi pe ceva mai sofisticat cum ar fi un mesaj mai lung care evidentiaza ca esti profund indurerat de trecerea in nefiinta a unui membru din familia indoliata.

Mentioneaza cateva calitati ale persoanei decedate

In mesajul de condoleante poti sa mentionezi cateva calitati ale persoanei decedate. Cu siguranta familia se va bucura sa le descopere. Poti chiar sa spui ce a insemnat pentru tine si cum te-a ajutat pe parcursul vietii.

Impartaseste o memorie sau o mica poveste pe care ai trait-o alaturi de persoana decedata

Familia indurerata va gasi consolare in amintirile pe care le povestesti despre cel sau cea care a murit. Nu trebuie sa iti fie teama sa te deschizi si sa le povestesti in mesajul transmis o amintire frumoasa pe care ai trait-o cu persoana decedata. Poti chiar sa le povestesti acestora cum persoana decedata te-a sprijinit atunci cand ai avut nevoie.

Ofera-ti ajutorul

Daca ai timp, poti sa le oferi ajutor in organizarea evenimentului funerar. Poti sa te oferi sa ii ajuti la gatit, la ingrijirea copiilor sau la aranjarea locuintei. Daca in schimb nu ai suficient timp liber pentru toate astea le poti spune ca pot discuta cu tine la orice ora si ca le vei oferi tot suportul de care au nevoie.

Confirma/infirma prezenta ta la inmormantare

Daca tot scrii acest mesaj de condoleante atunci nu uita sa mentionezi daca te vei prezenta sau nu la inmormantare. Daca vei merge atunci poti comunica familiei indoliate ca vei incerca sa ajungi cat mai devreme pentru a le fi alaturi in aceasta zi trista. Daca in schimb nu vei putea ajunge nu uita sa iti prezinti scuzele asa cum se cuvine.

Incheie cu un mesaj delicat

Mesajul de condoleante poate fi incheiat cu o propozitie precum “Sincere condoleante” sau “Cu multa dragoste”. Astfel, vei avea un mesaj complet, care sa nasca emotii in inima celor care-l vor citi.

Mesajul de condoleante reprezinta un gest care denota respect intr-o asemenea situatie, prin urmare iti recomandam sa redactezi unul atunci cand e cazul.

Pe langa faptul ca familia indurerata va aprecia acest gest si tu te vei simti mult mai bine ca l-ai scris.