Pentru foarte multi dintre noi inmormantarile sunt experiente prin care trecem destul de rar. De asemenea, nu toate persoanele sunt impacate cu acea atmosfera care este de cele mai multe ori incarcata de durere. Poate ca ai vazut in anumite filme ce implica o inmormantare, dar nu este tocmai identic cu ceea ce se petrece in realitate.

Exista anumite aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand mergi la o inmormantare.

Ce sa faci la o inmormantare

Imbraca-te corespunzator

Atunci cand mergi la o inmormantare imbracamintea este foarte importanta. Nu trebuie sa atragi atentia asupra ta prin modul in care te imbraci. Poarta haine in culori cat mai modeste, poti purta cu incredere haine negre care sa nu fie foarte mulate pe corp.

Daca negru nu este culoarea ta preferata poti sa te imbraci cu haine colorate in albastru inchis. Incearca sa eviti hainele in culori puternice deoarece nu-si au locul in cadrul unui asemenea eveniment.

Trebuie sa ajungi la timp

Daca ajungi la o inmormantare mult prea tarziu exista sanse foarte mari sa creezi o impresie negativa. Cel mai bine ar fi sa incerci sa ajungi la timp, deoarece este un eveniment destul de important, care merita tot respectul.

Poarta-te cat se poate de normal

Nu este usor sa afli ca o persoana draga a trecut in nefiinta. Este firesc sa suferi si sa te exteriorizezi atunci cand simti nevoia. Dar nu uita ca socializarea cu alte persoane in acest moment este foarte importanta.

Adu-ti aminte ca persoana care a trecut in nefiinta si-ar dori ca tu sa fii puternic si sa poti trece peste aceasta durere. Din acest motiv nu este recomandat sa te lasi coplesit de durere si sa incerci sa fii sociabil cu oamenii care au venit la inmormantare.

Ce sa nu faci la o inmormantare

Respecta ordinea in care sunt asezati participantii

In general la inmormantari exista anumite reguli. Persoanele care fac parte din familia decedatului vor ocupa locurile din fata. Daca nu ai un anumit loc pe care sa te asezi poti sta in spate sau te poti aseza printre celelalte persoane prezente.

Daca te simti coplesit de tot ce se petrece sau daca simti nevoia sa stai jos te poti aseza in orice moment pe un scaun.

Nu te uita mereu la telefon

Se considera o mare lipsa de respect sa stai pe telefon la o inmormantare. Iti poti pune telefonul pe silentios in aceste situatii astfel incat sa eviti experientele neplacute.

Nu trebuie sa fii speriat de anumite aspecte religioase

Foarte multe inmormantari implica anumite traditii religioase. Daca nu esti o persoana religioasa s-ar putea sa ti se para ciudate toate aceste proceduri. Incearca sa vezi partea buna din fiecare traditie, fara sa ramai surprins de unele obiceiuri.

Atunci cand mergi la o inmormantare trebuie sa tii cont de mai multe reguli, iar daca nu le stii este recomandat sa te pui la curent cu acestea.

Arata respect fata de persoana decedata, fata de familia acesteia si bineinteles fata de persoanele care au organizat evenimentul funerar.

Esti pus in situatia de a organiza o inmormantare si nu stii ce trebuie sa faci?

Contacteaza-ne si beneficiaza de tot suportul de care ai nevoie pentru a organiza un eveniment funerar.