Scurt, concis și clar. Acesta este un epitaf.

Daca ti s-a cerut sa scrii un epitaf, probabil ca ai intrebari. Ce ar trebui sa spui? Cate randuri ar trebui sa contina?

Dar inainte de toate, ce este un epitaf?

Un epitaf este o fraza sau o scurta descriere scrisa in memoria unei persoane care a murit, de multe ori acest text fiind intalnit sub forma de inscriptie pe piatra funerara.

Care este diferenta dintre Epitaf și …

Necrolog

Un necrolog este un articol de stiri care explica moartea unei persoane. In general, raporteaza viata persoanei si informatii despre inmormantarea viitoare.

Elogiu

Un elogiu este un discurs care lauda pe cineva care tocmai a murit. Un membru al familiei va citi elogiul la slujba de inmormantare. Cand scrii un elogiu, ar trebui sa atingi cateva puncte cheie. Scrie despre cum a fost viata sa de familie, care au fost realizarile sale in cariera si ce interese au contat cel mai mult pentru el / ea.

Elegie

O elegie este o poezie sau o plangere dedicate celor morti. Aceasta este de obicei nostalgica si melancolica. Va folosi limbajul si structura formală. Poate exprima furia vorbitorului cu privire la moarte. O elegie scurta poate fi folosita ca epitaf.

Epigraf

Un epigraf este un citat, o linie sau un paragraf de sine statator care apare la inceputul unei carti, al unei hartii sau al unui capitol. Daca aceeasi fraza apare intr-o carte si pe o piatra funerara, prima ar fi un epigraf, iar cea de-a doua ar fi un epitaf.

Inscripţie

Definiția unei inscripții este o dedicație scurtă, de obicei informală, aceasta aparand cel mai des pe monumente, in carti sau in cadrul unor opere de arta. Inscripțiile se pot face pentru tot felul de lucruri, dar un epitaf se face doar pentru cineva (sau ceva) care a trecut.

Cum să scrii un epitaf

Un epitaf are trei părți. Numele, datele și citatul.

1. Scrie numele complet al persoanei. Asigura-te că ortografia este corectă.

2. Adăuga datele nașterii și morții. Verifica dacă datele sunt corecte.

3. Scrie o frază sau două care cuprinde esența persoanei iubite. Sau alege un citat sau un verset biblic care să apară pe piatră de mormânt.

4. Dacă vrei să scrii propriile tale cuvinte, începe prin a scrie o listă cu caracteristicile și interesele persoanei iubite. Notează tot ceea ce te poți gândi: iubitor, indrăzneţ, etc.

Cauti asistenta si la organizarea unei inmormantari? Iti stam la dispozitie cu servicii funerare profesionale. Ne poti contacta la orice ora si la 0739 590 600.