Termenul de necrolog provine din grecescul „necros” care inseamna mort si cuvantul „logos” care inseamna cuvant.

Ce ar trebui sa contina un necrolog?

  • Numele complet al persoanei decedate

  • Orice diminutiv sau porecla

  • Varsta la care persoana a murit

  • Data nasterii si data mortii

  • Tara si orasul in care a decedat

  • Informatii despre procesul de inmormantare

  • Biografia

  • Poza cu persoana decedata

Cum se realizeaza un necrolog?

Incepe cu numele persoanei decedate si descrierea lui in cateva cuvinte.

Necrologul se incepe prin scrierea numelui complet al persoanei decedate. Este recomandat ca aceasta rubrica sa fie una cat mai complexa. Poti incepe prin a scrie numele persoanei decedate dupa care poti enumera functiile pe care le-a avut de-a lungul timpului dar si ce reprezenta pentru familie.

Anunta decesul

In necrolog este necesar sa notezi varsta si data la care a decedat persoana draga. Daca aceasta a avut o moarte neplacuta pe care familia nu vrea sa si-o aminteasca nu intra in prea multe detalii. Poate fi un subiect sensibil si nu este recomandat sa mentionezi mai mult decat informatiile importante.

Scrie in necrolog realizarile persoanei decedate

Poti scrie in necrolog si care au fost realizarile persoanei decedate. Noteaza detalii despre studii si functiile ocupate. In cazul in care persoana decedata a primit de-a lungul vietii anumite premii este recomandat sa le specifici si pe acestea.

Daca persoana decedata era voluntar sau facea parte dintr-un anumit program este recomandat sa specifici si acest aspect.

Criticile nu isi au locul in necrolog

In cadrul unui necrolog este indicat sa vorbesti despre calitatile persoanei decedate. Chiar daca aceasta a avut anumite defecte se recomanda sa nu mentionezi nimic legat de acestea.

Noteaza membri familiei

In necrolog este recomandat sa mentionezi rudele persoanei decedate. Este foarte important sa alegi cuvintele cu grija astfel incat sa le oferi mai multa sustinere oamenilor care sufera din cauza decesului. Trebuie sa fi foarte precaut si sa alegi cu multa atentie tot ceea ce mentionezi in necrolog.

Exprimarea condoleantelor este componenta principala

Nu uita ca principalul motiv al necrologului este exprimarea condoleantelor. Incearca sa nu exagerezi, cantareste fiecare cuvant si nu folosi expresii prea pretentioase sau mult prea arogante. Nu uita ca rudele si prietenii persoanei decedate sufera si nu trebuie sa mentionezi ceva care sa ofenseze memoria persoanei decedate. Incearca sa fi sincer si sa vorbesti din inima, poti scrie un discurs frumos cu care sa impresionezi rudele persoanei decedate.

Necrologul este un document prin care iti arati respectul fata de cel/cea care a trecut in nefiinta. Acesta reprezinta un mod bun prin care oamenii isi pot aduce aminte de o persoana decedata.

Tine cont ca necrologul va fi citit de oameni care doresc sa isi aduca aminte de persoana decedata intr-un mod cat mai frumos posibil.