Atunci cand un membru al familiei moare trebuie sa demarezi cateva proceduri care sunt absolut necesare.

Chiar daca pierderea unei persoane dragi este dureroasa trebuie sa iti gasesti forta necesara si sa te ocupi de ceea ce este important in acel moment. Acest articol iti ofera cateva detalii referitoare la ce este de facut atunci cand o persoana din familia ta trece in nefiinta.

Iata ce trebuie sa faci atunci cand un membru al familiei a decedat:

Obtine certificatul medical de deces

Cauza decesului trebuie sa fie identificata de un medic constatator. Acesta va verifica persoana decedata, va stabili care a fost cauza si va scoate un certificat de deces. In cazul in care cauza nu poate fi stabilita atunci medicul va face mai multe investigatii si ulterior iti va elibera certificatul pentru a putea continua cu procesul de inmormantare.

Inregistreaza decesul

Decesul se va inregistra pe baza acelui certificat. Pentru asta trebuie sa iei legatura cu primaria din zona in care persoana decedata locuia. Este obligatoriu sa anunti si medicul de familie al persoanei decedate.

Aranjeaza procesul funerar

Procesul funerar este un lucru complex de care nu ar trebui sa te ocupi de unul singur. Prin urmare, iti recomandam sa apelezi la o companie de servicii funerare. Doar asa vei avea siguranta ca toate procedurile vor fi respectate.

Informeaza prietenii si familia

De informarea familiei si a prietenilor trebuie sa te ocupi personal. Va trebui sa suni toate cunostintele si sa le dai vestea nefericita.

Nu este niciodata usor sa treci printr-o asemenea experienta. Daca consideri ca nu esti in stare roaga pe cineva apropiat sa se ocupe de acest aspect.

Testamentul

Un alt pas important este testamentul care atesta cine sunt membri familiei si prietenii care vor primi bani, proprietati sau bunuri. Fiecare tara are legi diferite in ceea ce priveste distribuirea proprietatilor in cazul in care o persoana moare fara testament. De aceea, daca e cazul este bine sa afli cat mai multe detalii despre acest subiect.

Concluzie

Expertii in domeniu recomanda sa nu iei decizii majore in aceste momente. Cel mai bine ar fi sa iti acorzi o perioada de timp in care sa te obisnuiesti cu ideea si sa depasesti momentul.

Despartirea de o persoana din familie care a decedat poate fi destul de dureroasa, prin urmare iti recomandam sa incerci sa ai cat mai multa rabdare.