Aniversarea zilei in care o persoana a decedat este un aspect de care trebuie sa tii cont. Trebuie sa iei in calcul ca persoana care a murit a trait langa tine si merita sa fie amintita, onorata si pretuita.

Indiferent ca vrei sa faci asta intr-o maniera grandioasa sau vrei ceva mai lejer este important sa nu omiti acest pas.

Ghidul aniversarii unei persoane decedate

Trebuie sa realizezi ca aniversarea zilei in care persoana draga a decedat este un aspect important. Mai intai de toate trebuie sa observi cum fac asta oamenii din jurul tau. Cu siguranta ai printre cunostintele tale persoane care au aniversat ziua in care o persoana draga a trecut in nefiinta.

Idei cu privire la prima aniversare a persoanei decedate

In mod sigur va fi o zi dificila. A trecut un an dar tie ti se pare ca au trecut o zi sau doua. Durerea poate fi de multe ori coplesitoare. Ofera-ti timp pentru a contempla, pentru a te ruga sau pentru a face orice este necesar sa iti plangi durerea cauzata de decesul persoanei dragi.

Poti sa iti iei liber in acea zi de la munca, nefiind obligatoriu sa pregatesti activitati prea mari sau prea pompoase.

Scrie ce te framanta

Aceasta zi este una in care iti poti nota sentimentele. Poti scrie o poezie sau cateva randuri in memoria persoanei dragi. Ceva ce ai vrea sa ii transmiti persoanei care a trecut in nefiinta.

Scrisul poate fi o activitate terapeutica. Poti sa iti notezi intr-un jurnal toate sentimentele pe care le-ai avut pentru persoana care a trecut in nefiinta. Acest jurnal poate fi tinut pe laptop sau poti sa iti cumperi o agenda in care sa scrii cateva cuvinte.

Printeaza fotografii

Fotografiile sunt o modalitate perfecta prin care iti poti aduce aminte de cei dragi. Poti verfica anumite fotografii de pe telefonul tau si le poti printa. Poti oricand sa mergi sa printezi anumite fotografii care iti sunt dragi si care sa iti aduca si mai mult aminte de persoana draga.

Fa voluntariat pentru o cauza

O buna modalitate prin care iti poti onora persoana draga care a trecut in nefiinta este sa faci voluntariat. Daca acea persoana avea o inima calda si adora sa se implice in anumite programe de voluntariat atunci trebuie sa faci si tu asta pentru a te simti mai aproape de ea.

Viziteaza locul de veci al persoanei dragi

O modalitate traditionala prin care poti petrece aceasta zi este sa vizitezi locul de veci al persoanei decedate. Nimanui nu ii place sa mearga la cimitir dar este o zi in care ai putea sa faci asta. Locul de veci este important, mai ales ca acolo se afla trupul persoanei dragi tie.

Adu un buchet frumos de flori si poti petrece acolo o perioada de timp. Poti chiar sa aduci un mic scaunel pe care sa te asezi atunci cand obosesti.

Daca ai dispozitia necesara, poti invita in aceeasi zi cateva rude si prieteni apropiati la o mica ceremonie. Impreuna puteti discuta despre amintirile avute cu persoana decedata si puteti petrece timp impreuna.

O astfel de zi este foarte importanta si trebuie sa stii cum sa o organizezi din timp.