Atunci cand cineva trece in nefiinta, familia trebuie sa organizeze evenimentul funerar. Acesta are loc pentru ca toata lumea sa aiba ocazia sa-si ia la revedere de la persoana decedata. Din moment ce toate persoanele se vor intalni la priveghi acestia se vor putea incuraja unii pe ceilalti. Decesul in sine este un eveniment dureros, care lasa in urma foarte multa suferinta.

Motivele pentru care se organizeaza o inmormantare

In momentul in care organizam o inmormantare avem posibilitatea de a ne gandi mai mult la ceea ce inseamna si care este scopul nostru in viata.

Ne mai ajuta si sa ne bucuram de faptul ca suntem in viata si sa pretuim acest lucru. A fi in viata ar trebui sa aiba pentru noi o anumita insemnatate.

Oamenii organizeaza un eveniment funerar in diferite feluri, in functie de religie sau de obiceiuri, dar cu toate astea scopul final este unul si acelasi.

Este si un moment in care se sarbatoreste viata persoanei decedate.

Inmormantarea dar si zilele de dupa eveniment vor oferi familiei ocazia sa discute si sa isi planga durerea.

Tot ceea ce se petrece la o inmormantare va ajuta familia sa isi exprime sentimentele si sa-si aduca aminte momentele frumoase petrecute cu persoana decedata.

Uneorie e greu de acceptat ca persoana cea mai importanta din viata lor a trecut in nefiinta iar inmormantarea ii face mai puternici.

Asa cum poti observa exista o multime de motive pentru care oamenii ar trebui sa organizeze inmormantari. In prezent, tot mai multe persoane solicita ajutor in organizarea inmormantarilor din partea firmelor de pompe funebre. Este absolut firesc ca in acel moment sa ai nevoie de cat mai mult ajutor, mai ales daca durerea este coplesitoare.

Este destul de greu sa iti invingi durerea si sa te poti ocupa de tot ce presupune o inmormantare. In traditia crestin-ortodoxa sunt foarte multe aspecte pe care trebuie sa le urmezi atunci cand organizezi un eveniment funerar.

Cu totii trebuie sa acceptam ca moartea este iminenta, nimeni nu isi doreste sa moara sau cu atat mai putin nimeni nu planuieste asta. Bineinteles ca moartea este un proces dureros pe care nu il putem accepta atat de usor si care ne raneste dar trebuie sa gasim o cale prin care sa ne ocupam de toate traditiile care le implica. Este necesar sa intelegi ca trebuie sa parcurgi anumiti pasi astfel incat sa te simti impacat/a ca ai realizat tot ce se putea pentru persoana decedata.

In acel moment trebuie sa dai dovada de ordine. Cu cat esti mai bine organizat cu atat vei reusi sa realizezi mai multe in acel intreg proces. Oamenii trebuie sa cunoasca adevaratul scop al inmormantarii si sa o realizeze in cele mai bune conditii.