Indiferent ca mergi la mormantul unei persoane dragi sau pur si simplu te duci sa vizitezi cimitirul din diferite motive trebuie sa urmezi cateva reguli simple.

Acestea fiind spuse, te invitam sa descoperi o lista cu 9 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci la cimitir:

  1. Nu te duci la cimitir in afara orelor de program

De cele mai multe ori cimitirele au un program pe care il afiseaza la intrare. Acestea se deschid de dimineata si se inchid seara, la o anumita ora. Este necesar sa tii cont de acest program din respect pentru angajatii cimitirului.

  1. Nu trebuie sa conduci cu viteza mare in cimitir

Daca ai venit cu masina atunci trebuie sa o lasi parcata in locul special amenajat. Nu este cazul sa mergi cu viteza intr-un cimitir. Gandeste-te ca tot ce ai de facut este sa te deplasezi pana la mormantul pe care vrei sa il vizitezi fara sa deranjezi alti viztatori sau sa atragi atentia asupra ta.

  1. Nu iti lasa copii sa alerge prin cimitir

Daca ai decis sa iti iei copiii cu tine la cimitir trebuie sa ai grija de ei. Invata-i cum ar trebui sa se comporte intr-un asemenea loc. Este foarte important ca cel mic sa dea dovada de respect. Poti sa ii explici ce inseamna moartea astfel incat copilul tau sa fie cat mai bine informat si sa inteleaga cum anume ar trebui sa se comporte in aceasta situatie.

  1. Nu calca peste morminte

Atunci cand mergi intr-un cimitir este foarte important sa dai dovada de o buna educatie. Prin urmare, din respect fata de cei care au murit sa recomanda sa nu calci peste morminte.

  1. Nu te aseza pe pietrele funerare

Nu este tocmai respectuos sa stai pe o piatra funerara. Daca vrei sa petreci mai mult timp in cimitir poti sa iti iei cu tine un scaunel.

  1. Nu sta de vorba cu alte persoane prezente in cimitir

Cimitirul nu este tocmai un loc in care sa poti lega prietenii. Oamenii vin aici pentru a-si plange persoanele dragi iar comunicarea nu isi prea are sensul, decat daca este absolut necesara.

  1. Nu lasa produse din sticla sau ceramica pe mormant

Nu este recomandat sa lasi un produs din sticla sau din ceramica pe mormant deoarece s-ar putea sparge iar alte persoane s-ar putea taia in ramasitele acestuia.

  1. Nu lasa mancare sau bautura pe piatra funerara

Mancarea sau batura pe care o lasi pe mormant va atrage fel de fel de insecte care cu siguranta te vor deranja. Se recomanda sa iti arunci mancarea sau sticlele in cel mai apropiat cos de gunoi.

  1. Nu te saruta in cimitir cu partenerul tau

Cimitirul nu este un loc in care sa te saruti sau sa devii intim cu persoana iubita. Nimeni nu isi doreste sa vada asa ceva intr-un astfel de loc.

Aceste 9 reguli nu sunt obligatorii, dar daca vrei ca totul sa fie curat, ordonat si linisit atunci cand mergi la cimitir se recomanda sa le respecti.

Vrei sa afli mai multe despre cum sa ai un comportament adecvat in cimitir?

Te invitam sa descoperi cateva detalii referitoare la ce sa faci si sa nu faci la o inmormantare.