In momentul in care o persoana din familie trece in nefiinta trebuie sa iei foarte multe decizii. La fel ca si viata, fiecare proces funerar este unic, motiv pentru care este necesara o atentie deosebita atunci cand vine vorba de organizarea nefericitului eveniment.

Acestea fiind spuse, te invitam sa citesti randurile de mai jos si sa descoperi cateva idei de organizare a unei inmormantari:

  1. Tine cont de traditiile familiei

Poate ca aveati un joc drag la care erati imbatabili sau poate ca ai aminitiri frumoase din ultima vacanta petrecuta impreuna. Sunt atat de multe amintiri pe care le poti povesti tuturor persoanelor dragi in timpul procesului funerar.

  1. Creeaza o cutie de cadouri pentru invitati

Poti pregati o cutie cu bijuteriile persoanei decedate sau poti sa gatesti preparatele sale preferate pe care sa le oferi persoanelor care au venit la inmormantare. Poti chiar sa le permiti persoanelor apropiate sa-si aleaga ceva din cutia cu bijuterii.

  1. Foloseste umor atunci cand este cazul

Daca persoana decedata avea un simt la umorului dezvoltat in mod sigur o gluma va fi mai mult decat bine-venita. Folosirea umorului in anumite situatii te va ajuta sa creezi un moment mai placut si mai relaxant.

  1. Onoreaza-ti persoana draga cu muzica

Daca persoana decedata adora muzica sau daca un membru al familiei este muzician nu ar strica sa completezi momentul cu o melodie sentimentala care sa te conecteze mai mult cu persoana care a decedat.

  1. Organizeaza o masa in memoria persoanei decedate

O masa in memoria persoanei decedate este mai mult decat necesara. Este recomandat ca toata lumea prezenta la inmormantare sa serveasca masa.

  1. Serveste la masa mancarea favorita a persoanei decedate

Masa pe care ai pregatit-o cu mult atentie trebuie sa contina preparatele pe care persoana decedata le iubea. Daca acesta adora sampania sau daca consuma des un anumit preparat ar fi bine sa il incluzi in meniu.

  1. Un ultim eveniment in memoria persoanei dragi

Orice inmormantare trebuie sa includa un moment dedicat persoanei dragi. Poti crea un moment care sa te duca cu gandul la pace si la un drum lin al persoanei decedate.

  1. Permite-le persoanelor prezente sa isi impartaseasca amintirile

Persoanele care sunt prezente la inmormantare ar trebui sa poata impartasi momentele petrecute cu persoana decedata si care acum, au ramas doar o amintire frumoasa.

  1. Pregateste fotografii

Pregatirea unor fotografii pe care sa le arati persoanelor prezente poate fi un gest foarte frumos.

Inmormantarea este un eveniment cu o incarcatura emotionala deosebit de mare de aceea trebuie tratata in mod corespunzator.

In masura in care ai nevoie ajutor pentru organizarea unui eveniment funerar te rugam sa ne contactezi la 0739 590 600.