Atunci cand moare un membru din familie este absolut firesc sa lase in urma o durere insuportabila. Atat cei mari cat si cei mici sunt afectati de aceasta pierdere. Daca nu ii poti explica copilului tau ce inseamna pierderea in cauza il poti pune sa vizioneze un film cu acest subiect. Filmul ales trebuie sa ii explice copilului ce inseamna decesul intr-un mod frumos, pe intelesul acestuia.

Iata cateva filme recomandate sa le urmareasca copilul tau atunci cand pierde pe cineva drag.

Filme pentru copii cu varsta de 6+ ani:

Coco

In filmul Coco actiunea personajului principal Miguel ii va tine pe cei mici cu sufletul la gura. Miguel este un muzician care formeaza o echipa cu scamatorul Hector si pornesc intr-o minunata calatorie prin Tara mortilor pentru a descoperi care a fost istoria familiei sale.

The Black Stallion

Alec, un copil orfan este abandonat pe o insula alaturi de calul sau dupa ce tatal acestuia este ucis. Intre Alec si calul sau se formeaza o stransa legatura care il determina pe baiat sa participe la o cursa de cai si sa faca fata durerii provocate de decesul tatalui.

Fly Away Home

Dupa ce mama ei moare intr-un accident de masina, Amy in varsta de numai 13 ani este trimisa din Noua Zeelanda in Canada sa traiasca cu tatal ei. Fata trebuie sa invete cum sa faca fata suferintei si cum sa se acomodeze cu noua ei viata.

Filme pentru copii cu varsta de 12+ ani:

Summer 1993

Dupa ce mama ei moare, Frida in varsta de doar 6 ani se muta din Barcelona sa traiasca alaturi de matusa, unchiul si verisorul ei. In curand insa, Frida se va confrunta cu durerea cauzata de pierderea mamei dar si cu acomodarea in noua sa familie.

A Monster Calls

Mama lui Conor este grav bolnava iar baietelul in varsta de doar 13 ani are o viata foarte trista. Tatal l-a parasit si s-a mutat in America iar copiii de la scoala il bat mereu. Intr-o noapte, la ora 12:07 copacul de la fereastra lui Conor prinde viata si ii spune acestuia ca il va vizita de 3 ori si ca de fiecare data ii va spune o noua poveste. Povestile copacului au rolul de a-l face pe Conor sa accepte mai usor situatia in care se afla mama lui.

When Marnie Was There

Filmul When Marnie Was There ne ofera o poveste despre cum sa invatam sa ne acceptam trecutul tragic si cum sa ne simtim mai confortabil in situatia in care ne aflam. Ana este trimisa de mama ei adoptiva in vizita la niste rude care locuiesc pe malul marii dupa ce aceasta a avut un atac de astm. Ana se aventureaza intr-o casa abandonata si descopera acolo o noua prietena, pe Marnie, o fantoma care poate fi bunica ei.

The Farewell

Wang descopera ca bunica sa este pe moarte si decide sa nu ii spuna acesteia adevarul deoarece nu doreste sa traiasca ultimele sale clipe in teama. Wang gaseste o solutie sa aduca impreuna toata familia, mai exact aceasta planifica o nunta.

Astfel, selectia de filme de mai sus poate fi mai mult decat ideala daca copilul tau trece printr-o perioada tragica in care a pierdut pe cineva drag.

Fii alaturi de cel mai mic membru al familiei!

Vizionare placuta!