Florile pentru inmormantare fac parte din traditia noastra. Acestea vor fi intotdeauna nelipsite de la evenimentele tragice la care din pacate trebuie sa luam parte. In unele locuri se considera ca aranjarea florilor trebuie sa fie cat mai complexa deoarece acestea reprezinta ceea ce simti fata de persoana decedata.

Cu toate astea sunt anumite persoane care nu isi doresc flori la inmormantare. Daca si persoana la care mergi la inmormantare avea aceleasi idei atunci trebuie sa te reorientezi.

Asadar, in randurile urmatoare vei putea descoperi 5 alternative la florile de inmormantare, acestea fiind mai mult decat ideale atunci cand o persoana draga trece in nefiinta.

O planta in ghiveci

Florile naturale vor sfarsi prin a se usca, iar daca afara sunt temperaturi ridicate acestea se pot usca chiar mai repede decat te astepti. O planta in ghivechi este mai rezistenta decat un buchet de flori. Acestea se pot usca in cazul in care nu au parte de apa dar daca esti atent la aceste detalii poti cumpara o planta care sa nu aiba nevoie de atat de multa apa. Gandeste-te ca pana la urma nimeni nu va veni la mormant zilnic sa ude acea floare.

Mancare

Mancarea este o solutie ideala in astfel de momente. In loc de florile clasice poti oricand pregati cateva preparate pe care sa le servesti oamenilor care au venit la priveghi. Mai poti pregati si dulciuri pe care sa le imparti in acea seara. In mod sigur oamenii prezenti se vor bucura dar si familia persoanei decedate va aprecia gestul tau.

Poti aduce si sucuri astfel incat persoanele sa aiba parte de un meniu complet.

O donatie

Foarte multe persoane prefera sa ofere o mica donatie decat sa cumpere flori. Banii sunt mult mai importanti, iar multa lume are nevoie de bani cand trece printr-un astfel de moment.

In general o inmormantare si masa de pomana organizata dupa eveniment implica o cheltuiala destul de mare. Nimeni nu se asteapta sa treaca printr-un astfel de eveniment asa ca rareori se fac economii pentru asa ceva. De aceea o donatie poate fi de un real folos.

O lumanare

Lumanarile sunt produse traditionale care se pot aduce la inmormantare. Acestea reprezinta o modalitate pozitiva de a-ti aduce aminte de persoana decedata. Poti cumpara chiar un set frumos de lumanari. Daca le cumperi in suport atunci poti grava ceva interesant pe acel suport, cateva cuvinte prin care sa spui ce a insemnat persoana decedata pentru tine.

O patura sau o jucarie de plus

O patura sau o jucarie de plus reprezinta un confort pe care il vei crea familiei decedatului. Este un gest placut care denota grija si atentia pe care o porti. Un asemenea accesoriu ofera un sentiment cald si arata compasiunea pe care o ai fata de familia decedatului.

Asadar, dupa cumse vede exista si alte lucruri cu care poti sa-ti arati respectul atunci cand esti nevoit sa mergi la o inmormantare.

Intr-o perioda grea precum moartea cuiva drag, un gest frumos este mai mult decat bine-venit!